Inschrijven

Informatieochtend

Vier keer per jaar organiseert de werkgroep Werving & Introductie een informatieochtend. Bezoekers hebben op deze ochtend de kans meer te weten te komen over het Aardrijk en het gebouw. Na afloop is er mogelijkheid om in te schrijven voor de wachtlijst.

De informatieochtenden in 2023 vinden plaats op zaterdag 18 maart, zaterdag 17 juni, zaterdag 16 september en zaterdag 18 november, van 11:00 tot 13:00. Wil je meer te weten komen over wonen in het Aardrijk? Schrijf je dan in voor een van de informatieochtenden (zie hieronder). Navigeer op die dag naar Aardrijk 1, maar bel aan bij nummer 21a “De Ontmoetingsruimte”. Graag tot dan!

Aanmeldingsprocedure

Vanwege grote mate van belangstelling hanteert het Aardrijk een specifieke procedure om nieuwe bewoners te selecteren voor een leegstaande woning. Allereerst wordt gekeken of huidige bewoners intern willen doorschuiven. Daarna worden kandidaten van de wachtlijst uitgenodigd voor een gesprek (bij veel kandidaten wordt een selectie gemaakt a.h.v. motivatiebrieven). Naar aanleiding van die gesprekken wordt een nieuwe bewoner gekozen die op dat ogenblik, naar de inschatting van de commissie, het beste bij het Aardrijk past.

Woningnood

Ben je dringend op zoek naar een woning op korte termijn? Dan adviseren wij altijd verder te kijken dan het Aardrijk. Gemiddeld komen er maar 1 รก 2 woningen per jaar vrij en de belangstelling is erg groot, daarom kunnen we niet van de gebruikelijke procedure afwijken. Ook kunnen we niemand garantie geven van een (spoedige) woning of voorspellen wanneer een woning vrij komt. Bij dringende woningnood kunnen we helaas niet helpen.

Misvatting over zorginstantie en basiscriteria

CW het Aardrijk is op geen enkele manier verbonden aan (sociale) zorginstanties en derhalve hebben doorverwijzingen via dergelijke instanties geen enkel voordeel. Doorverwijzingen krijgen geen voorrang op onze wachtlijst. Integendeel: we hanteren fundamentele criteria voor zelfredzaamheid en sociale wederkerigheid. Wanneer dit in het gedrang komt door bijvoorbeeld zware/complexe psychische problematiek, afhankelijkheidsproblemen en/of verslavingsproblematiek, dan kan dit reden zijn om de persoon in een vroeg stadium van aanmelding af te wijzen.

Aanmelden

Heb je interesse om in het Aardrijk te komen wonen? Inschrijven kan door dit formulier in te vullen.

Let op: Je kan alleen deelnemen aan de informatieochtend, als je ingeschreven bent via het bovenstaande formulier!

Let op: Het is van belang dat alle potentieel toekomstige (volwassen) bewoners op de informatiedag aanwezig zijn. Er hoeft zich maar 1 persoon aan te melden voor de informatiedag via het formulier, maar vermeld a.u.b. wel met hoeveel personen je komt.