In de omgeving

Home - foto sneeuw

Het Aardrijk is gelegen in de Haagse Beemden, Haagse-Beemden-Boseen woonwijk aan de noordwest kant van Breda naast het tot de gemeente behorende dorp Prinsenbeek. Met 29.000 inwoners de grootste wijk van de stad en tevens de groenste: de stedelijke bebouwing is verweven met het landschap. Het oudste gedeelte is een echte jaren tachtig wijk met veel woonerven en hofjes, het jongere gedeelte is gebouwd in de jaren 90 of later. Er zijn veel fiets- en wandelpaden in de wijk.

Pontje-Haagse-Beemden-TerheijdenHet bijzondere U-vormige gebouw ‘het Aardrijk’ is in 1988 in gebruik genomen, in 2018 kon zo het 30-jarig jubileum worden gevierd. Naast de gemeenschappelijke tuin in het midden van het gebouw is zeker ook de Kapeltuin vermeldenswaard, een lap grond terzijde van het Aardrijk naast de van oorsprong 15e-eeuwse Kapel van Gageldonk waar stadslandbouw wordt uitgeoefend en puur biologische producten geteeld worden.

Op loopafstand is een klein winkelcentrum gelegen voor de dagelijkse boodschappen. Supermarkt, bakker, slager, kapper etc. zijn er te vinden. Het centrum van Breda is relatief dichtbij, op de fiets in een minuut of vijftien te bereiken. Recreatieplas de Asterd is eveneens een kwartier fietsen, nu in noordelijke richting. Tussen de Asterdplas en de rivier de Mark ligt het vrij recent (1984) aangeplante Haagse Beemden Bos, leefgebied voor allerlei diersoorten zoals hazen en reeën. Een groot deel van het jaar kun je hier met een fietserspontje de Mark oversteken naar het dorp Terheijden.